1. Aveți unele dintre aceste simptome comune de inflamație.
La sfârșitul zilei, cei mai mulți medici de medicină integrativă și funcțională vor fi de acord că cea mai bună modalitate de a diagnostica o stare de inflamație cronică este examinarea atentă a simptomelor cu care se confruntă fiecare pacient. Nu suferă de dureri de cap frecvente? Au constipatie sau alte afectiuni intestinale? Dar durerea articulară sau oboseala cronică? Acestea sunt toate semn că organismul dvs. nu este destul de echipat pentru a trata toate declanșatoare inflamatorii este expus la fiecare zi și că are nevoie de un pic mai mult TLC.

Potrivit lui Marvin Singh, MD, un gastroenterolog integrativ, semnele comune pe care le caută la pacienții săi includ: “dureri articulare, erupții cutanate, oboseală, sensibilitate la hrană, balonare, febră, dureri abdominale, balonare, alergii, în obiceiuri intestinale, dureri musculare, obezitate, dezechilibru hormonal, printre multe alte lucruri “. De asemenea, nu este întotdeauna evident: “De exemplu, s-ar putea să vă gândiți că purtarea unei greutăți suplimentare înseamnă doar că sunteți supraponderală, dar, da, aceasta înseamnă că aveți inflamație cronică, deoarece această greutate suplimentară este inflamatorie. , grăsimile suplimentare pe care le purtăm, în special în jurul burții noastre, sunt inflamatorii, iar nivelurile mai ridicate de insulină sunt, de asemenea, inflamatorii. Toate acestea sunt ingrediente în rețeta pentru boli cronice “.
2. Nivelurile de proteine ​​C-reactive sunt ridicate.
Dacă te duci să vezi un doctor funcțional sau integrativ, medicul cu preocupări legate de inflamația cronică, un test pe care sunt obligați să îl conducă este un test C-reactiv al testului de sânge. Și datorită tehnologiei, nu trebuie să văd medicul pentru a-ți cunoaște nivelul CRP. Testele la domiciliu – cum ar fi cele de la EverlyWell sau cele de la DestinyWell – pot să vă evalueze nivelurile CRP și totul este făcut din confortul propriei case.
Dar ar trebui să faci aceste teste la domiciliu? Potrivit lui Bindiya Gandhi, MD, medic de integrare, care tratează periodic pacienții care suferă de inflamații cronice, aceste teste la domiciliu ar putea să nu fie la fel de cuprinzătoare pe cât credeți. Deoarece, deși este vorba despre pacienți care se ocupă de sănătatea lor, aceste teste pot fi dificil de interpretat. Și dacă rezultatul este pozitiv, poate fi dificil pentru pacient să știe ce să facă în continuare. “Testele CRP sunt un test nespecific pentru inflamația generalizată, dar când este pozitiv, trebuie să faceți mai multe investigații”, a explicat ea. “Un medic de integrare și funcționalitate va pune întrebări, va cunoaște istoricul pacientului și poate atribui inflamația la ceea ce se întâmplă cu pacientul în mod special. Inflamația ar putea proveni de la alergii, infecții, scăderea sistemului imunitar, autoimunitate sau mai mult”.
Cu alte cuvinte, testarea nivelurilor de CRP pe cont propriu vă poate oferi o idee despre starea dvs. actuală de inflamație, dar va exista probabil mai multe întrebări pentru a răspunde. Dacă pacientul are inflamație cronică, Dr. Gandhi va efectua și laboratoare ca feritina (pentru inflamația generalizată), homocisteina și MPO (pentru a evalua inflamația cardiacă) și CRP și ESR (pentru inflamație generalizată, autoimunitate și infecții).
3. Aveți una dintre aceste boli.
Inflamația joacă un rol important în sănătate și boli, deci nu este surprinzător să aflăm că anumite boli sunt legate direct de un răspuns inflamator hiperactiv. Dacă aveți una dintre aceste condiții, este un semnal destul de senzațional din partea corpului că este inflamat. Deci, despre ce condiții vorbim? Pentru început, boala autoimună – care este un grup de disfuncții în care sistemul imunitar al organismului începe să atace propriile țesuturi, cum ar fi colita ulcerativă, boala lui Hashimoto și scleroza multiplă, dar și alte boli inflamatorii destul de bine cunoscute, cum ar fi astmul și artrita.
Ar putea chiar să vă surprindă, totuși, să aflați că inflamația este chiar strâns legată de boli de inimă. Potrivit lui Amy Shah, MD, medic de integrare si membru al Colegiului, “In cazul bolilor de inima, se crede ca inflamatia determina de fapt sistemul imunitar sa depuna mai multe celule legate de inflamatie, colesterol si resturi in artere”.
Deci, ce puteți face dacă aveți inflamație cronică, confirmată de unul dintre aceste teste sau de un medic de medicină integrată? Unele locuri excelente pentru a începe sunt să dormi mai mult, să eviți alimentele inflamatorii cum ar fi carbohidrații procesați, zaharurile adăugate și alcoolul și să investească timp în reducerea stresului, cum ar fi yoga, respirația, scanarea corporală sau chiar jurnalizarea. Acestea fiind spuse, dacă aveți simptome serioase care interferează cu viața dvs., este timpul să consultați un profesionist.