Unul dintre motivele pentru care oricui i se poate parea fara sens sa urmeze o cariera in cercetare este tocmai felul in care cercetatorii se contrazic. In ciuda titlului de mai sus, nu o data toata lumea a putut citi faptul ca la vederea unei femei frumoase orice barbat pierde cel putin 50 de puncte din totalul de puncte al propriului IQ – ne explica site-ul www.thefrisky.com si site-ul www.yourtango.com . Si totusi, azi aflam ca sexul ne face mai destepti! Deci, o pereche de sani face orice barbat sa-si piarda mintile, dar ii creste totodata coeficientul de inteligenta la vederea lor?!

Asa se pare, si exista si un top 5 care demonstreaza afirmatia de mai sus.

1. Capacitatea mentala creste
Conform studiului efectuat de Universitatea din Amsterdam, esantionul cu cele mai frecvent si bune performante sexuale a prezentat si o mai mare capacitate mental si de analiza a tuturor problemelor la care au fost supusi.

2. Mai fericiti
De vina fiind eliberarea de oxitocina, care se “intampla” atunci cand faci sex.

3. Eliberarea de stres
Serviciu, facturi, rate la banci, copii de ingrijit si crescut, e de mirare cum nu ne pierdem mintile cateodata. Insa din nou eliberarea de oxitocina isi spune cuvantul! Cei care fac sex mai des se si elibereaza de o cantitate mare de stes, “maturate” fix de aceasta oxitocina.

4. Creste respectul de sine
…Pe care ni-l da sexul! Sexul ne da o stare minunata, si implicit vine si respectul de sine atunci cand o persoana se simte implinita si fericita. Iar respectul de sine se dovedeste a fi extrem de important in orice am face zilnic.

5. Dormim mult mai bine
Din nou aceasi oxitocina e de vina. Eliberarea ei in propriul organism duce la o relaxare eficienta, atat de necesara pentru o odihna si un somn de foarte buna calitate. Si o persoana odihnita automat care o mai mare capacitate intelectuala.