Se spune că dragostea durează trei ani… Nimic mai fals! Într-un cuplu, dragostea durează atât cât îşi doresc cei doi parteneri. Dar pasiunea, poate ea să dureze o viață?

Pasiunea joacă un rol extrem de important într-o relaţie amoroasă. Este acea stare afectivă intensă, dublată de o dorinţă înflăcărată, care îţi aprinde simţurile şi care te aduce mai aproape de omul pe care îl iubeşti. La început, focul pasiunii este uşor de întreţinut. Pe măsură ce relaţia avansează, pasiunea se poate domoli sau chiar stinge. Sunt mai rare cazurile când cei doi parteneri reuşesc să păstreze, pe termen lung, sentimente reciproce la aceleaşi cote înalte.

Emoţii la cote înalte
Când te îndrăgosteşti, ai impresia că omul de lângă tine e cel mai frumos, mai inteligent şi mai bun de pe pământ şi că nu are niciun defect. Te simţi atât de bine în compania lui, încât pasiunea te învăluie şi te face să-i răspunzi partenerului cu aceleaşi sentimente exaltate. Însă, după un timp de acomodare, a-l vedea cu aceeaşi ochi pe iubitul din tinereţe devine o reală provocare.