Cele mai bune prezervative – reguli esentiale cand le alegi

 

 

rezervativul nu mai este de mult un subiect tabu, iar protectia impotriva unei sarcini nedorite sau a unei BTS (boala cu transmitere sexuala) este ceva firesc. Prima intrebare ce ne vine tuturor in minte: care sunt cele mai bune prezervative?

Momentan, producatorii ne pun la dispozitie o gama larga de astfel de produse, in peste 30 de sortimente: din latex sau nu, lubrifiate sau tratate cu spermicid, cu nervuri sau cu striatii, cu arome sau cu forme diferite, astfel ca ideea de “cele mai bune prezervative” difera in functie de gusturi si de preferinte.

Si totusi, care sunt criteriile de care trebuie sa tinem cont cand alegem un prezervativ bun?

cum alegi cele mai bune prezervative

Ce sa alegi, daca iti doresti siguranta si confort, fara griji

Daca vrei sa mergi pe varianta clasica, cu care nu dai gres, atunci cele mai bune prezervative pentru tine sunt urmatoarele:

– Prezervativele din latex – adica cele mai cunoscute prezervative, in varianta clasica si sigura. In plus, despre prezervativele din latex se spune ca sunt cele mai rezistente impotriva bacteriilor si infectiilor.

Atentie! Nu folosi prezervativele din latex impreuna cu uleiuri de masaj sau cu lubrifianti pe baza de ulei, pentru ca acestea pot provoca ruperea latexului. Alege lubrifianti pe baza de apa sau de silicon!

– Prezervativele non-latex – destinate persoanelor cu alergie la acest material asa-zis clasic pentru prezervative. Variantele non-latex sunt cele produse din poliuretan sau din fibre animale, cu mentiunea ca acestea din urma sunt putin mai subtiri. Deci, grija la cat de intensa este actiunea!

Singurul dezavantaj consta in faptul ca nu protejeaza impotriva BTS, asadar trebuie folosite doar in cazul unei relatii sigure, de lunga durata, in care partenerii se cunosc foarte bine si nu exista riscuri!

– Prezervative pe marimi – disponibile in unele farmacii, daca ai rabdare (si curaj) sa intrebi de ele. Oricat de amuzant sau de ciudat ar parea, diferenta intre un prezervativ potrivit ca marime si unul nepotrivit este o sarcina nedorita.

Daca nu se potriveste ca lungime, dar mai ales ca diametru, prezervativul fie nu acopera suficient penisul cat sa protejeze impotriva BTS, fie aluneca, producand disconfort, sau chiar se rupe.

masuri prezervative

Ce przervative sa alegi, daca iti doresti siguranta, dar si experiente sexuale noi

Te plictisesti repede, vrei o experienta sexuala diferita, dar protectia primeaza? Inseamna ca, pentru tine, cele mai bune prezervative sunt urmatoarele:

– Prezervativele cu diferite texturi – adica cele cu striatii, nervuri, cute, puncte si forme in relief, toate destinate intensificarii placerii sexuale. Prezervativele cu texturi pe exterior sunt proiectate sa sporeasca placerea pentru orgasmul vaginal, in timp ce altele, in pozitii cum ar fi Misionarul, sunt proiectate sa intensifice orgasmul clitoridian. In acelasi timp, prezervativele cu texturi pe interior sunt destinate exclusiv placerii maxime a barbatilor.

– Prezervative cu arome – destinate in special sexului oral si asta pentru ca pH-ul vaginal este puternic zguduit de substantele/aromele folosite in prezervativele dulci si aromate. Asadar, daca vrei sa il folosesti si pentru sex normal, iti asumi un risc inutil.

 

Daca EA ajunge mai greu la orgasm

Daca te deranjeaza faptul ca el ajunge la orgasm inaintea ta, exista o solutie moderna, iar cele mai bune prezervative pentru tine sunt cele mai groase.

Practic, cu un prezervativ din latex, dar mai gros, penisul castiga ceva in diametru si tu simti mult mai intens frecarea din timpul actului sexual. Deci, mai multa placere pentru tine si o idee mai putina placere pentru el (intarzie orgasmul), avand in vedere faptul ca scade senzatia “reala” oferita de prezervativele clasice sau de cele subtiri.

De asemenea, poti incerca prezervativele cu texturi (cele care au striatii/nervuri/puncte in relief la baza, atingand destul de bine clitorisul) sau prezervativele tratate cu substante testate dermatologic, care pot stimula o femeie in timp ce intarzie ejacularea barbatului.

tipuri de prezervative

Ce sa alegeti daca EL ajunge mai greu la orgasm

Daca tu esti norocoasa castigatoare a unui orgasm fara prea mult efort, iar el are ceva timp de asteptat, inseamna ca cele mai bune prezervative pentru voi sunt cele foarte subtiri, cu care puteti ajunge chiar la minunata sincronizare a orgasmelor.

Pentru tine, ramane acelasi ritm, iar el simte o senzatie 100% reala, de parca nici nu si-ar fi pus un prezervativ. In plus, prezervativele foarte subtiri permit si folosirea lubrifiantilor pe baza de apa sau de silicon. In cazul de fata, s-ar potrivi un lubrifiant cu efect de incalzire.

Si prezervativele extra-lubrifiate pot fi o solutie buna, daca partenerul tau se afla printre barbatii excitati de un vagin foarte bine lubrifiat.

In cele din urma, indiferent ce tip sau forma ai alege, trebuie sa stii ca cele mai bune prezervative sunt cele testate, realizate de producatori cunoscuti. Ieftin nu inseamna sigur sau de calitate!

 

Articol by divahair(.)ro